למרות היכולת להעביר מסמכים ועבודות באופן דיגיטלי, אנשי הסגל באוניברסיטאות ושאר מוסדות החינוך האקדמיים, עדיין מבקשים לקבל עותקים מודפסים.
מעבר לקיבעון מחשבתי ושזה לא ידידותי לסביבה, יש לכך עוד מספר סיבות. חלק מהמרצים מציינים, כי ברגע שהעבודה מודפסת הסיכוי להעתקות יורד. יש הטוענים, כי הדפסת וכריכת עבודה או סמינריון, יש לזה ערך סנטימנטלי, וכי עבודה מקבלת מקום של הערכה בחיי הסטודנט בדרך הזאת.
באם המוסד בו אתם לומדים לתואר ראשון או שני, בחוג ללימודי חינוך או כל חוג אחר והמרצה מבקש עותקים כתובים של עבודות מסוימות או כל העבודות כולל תרגילים ומסמכים לשיעורים עצמם, בשביל להקל על עצמכם, כדאי לכם להתקשר לבית דפוס ספציפי.
איך תחליטו עם איזה בית דפוס להתקשר?
החלטנו לפרוס בפניכם את כלל הנתונים שיכולים לעזור לכם הסטודנטים לקבל את ההחלטה הנכונה בבחירת בית הדפוס שמתאים לכם לעבוד איתו.
נוחות
בשלב הזה במאמר אתם בטח שואלים את עצמכם, למה בעצם אנחנו צריכים להגיע לבית דפוס? הרי יש בקמפוס מכונות צילום והדפסה במחירים מסובסדים, ולמה שלא פשוט נדפיס שם את העבודות שלנו? סטודנט שהגיע להדפיס עבודת גמר של מעל 100 עמודים, ונתקל במכונה שנתקעה באמצע ובחוסר אונים מוחלט עקב כך, כי אין מי שנוכח ויכול לתקן את התקלה במכונה באותו רגע נתון, אז מה עושים?
בשביל למנוע מצבים כאלה אנו ממליצים על בית הדפוס, שנותן תמיכה אנושית און ליין, ויכול באותו הרגע לפתור בעיה של הדפסה ולהוריד את סף החרדה שלכם למינימום. בנוסף, את רוב העבודות יש לכרוך, ויש חוקים וכללים מאוד ברורים בנוגע לכריכה של עבודה שכזאת. אז גם ככה יש להגיע לבית הדפוס, בשביל הכריכה.
מרחק
מכיוון שאתם סטודנטים והזמן שלכם יקר וברובו צריך להיות מוקדש ללימודים. אנו ממליצים לבחור בית דפוס הקרוב לאיזור המגורים שלכם. אנחנו חושבים שזה לא נכון לנסוע בשלושה אוטובוסים בשביל להגיע לבית הדפוס. חשוב שהוא יהיה במרחק הליכה קצר מהמעונות או מהדירה בהם אתם מתגוררים וגם מהקמפוס בו אתם לומדים.
לרוב, בתי הדפוס המעניקים שירותים לסטודנטים נמצאים במרחקים סבירים כאלה מהאיזור הסטודנטיאלי, קרי הקמפוס והמגורים.
שעות פתיחה
יש לוודא כי שעות הפתיחה מתאימות לשעות בהם אתם יכולים להגיע להדפיס ולכרוך את העבודות. יש בתי דפוס שאתם יכולים לשלוח להם במייל את העבודה, והם יתאמו אתכם הגעה לאסוף אותה כבר כרוכה ומוכנה, מה שיכול לחסוך לכם זמן יקר.
טכנולוגיה
חשוב לוודא, כי בית הדפוס עובד עם התוכנות שאתם עובדים אתם, ושלא יהיו הבדלי גרסאות מה שעלול ליצור שינויים במוצר המוגמר שיש להדפיס. חבל יהיה אם תדפיסו כתבה ואז תצטרכו להדפיס אותה שוב עקב מקרה של אי דיוק בשל הבדלי גרסאות. בנוסף, במידה ואתם במסלול לימודים לתואר ראשון בנושא ארכיטקטורה לדוגמא, ועליכם להדפיס חומרים לתיק עבודות, יש לוודא מראש שאכן בית הדפוס תומך בתוכנות ייעודיות שאתם עובדים איתם.
מחיר
כיון שאתם שייכים לאוכלוסיית הסטודנטים וכי כל שקל חשוב לכם, כדאי לבדוק מראש ולבצע השוואת מחירים בין כמה בתי דפוס פוטנציאליים. יש בתי דפוס שניתן לרכוש מהם חבילות מראש לשירותים מסוימים, ובכך להוזיל את העלויות. בתי הדפוס מקבלים את התשלום מראש עבור העבודות, ואתם את ההנחה.
עמידה בלוחות זמנים
בגלל שמדובר בעבודות שאתם צריכים להגיש וכי יש תאריכי הגשה שהם בדרך כלל קשיחים, עליכם לעמוד בלוחות זמנים, חשוב כי בית הדפוס יהיה אמין ויספק לכם את השירות בעמידה בלוחות הזמנים שהם התחייבו אליהם מראש. בשביל להבין כמה בית הדפוס אמין אפשר לבקש את עזרת ההמונים לנושא ולקבל חוות דעת מחברים.
מקצועיות ויחסי אנוש
הכל מתחיל ונגמר ביחסי אנוש טובים של הצוות שמנהל את בית הדפוס. נניח שאתם סטודנטים לתואר ראשון, בלימודי חינוך. וכעת עליכם להגיש את עבודת הגמר שלכם, שמונה 300 עמודים! וכוללת מספר לא מבוטל של תמונות שאיכות ההדפסה שלהם צריכה להיות אחרת משאר עמודי הכתב הרגיל. בית דפוס שהצוות שלו מקצועי מספיק ויחסי האנוש טובים ויש כימיה ביניכם לבינם, יוכל לסייע לכם, ולתת לכם ייעוץ למה הכי כדאי לעשות במקרה הזה בשביל שהגשת העבודה תהיה מושלמת.
בהצלחה במציאת בית הדפוס שמתאים לכם, ובהצלחה בלימודים!